test001

Ceaiul verde este un ceai „neoxidat” (nefermentat). Frunzele sunt încălzite la scurt timp după cules prin coacere sau prin prepare la aburi, pentru a distruge enzimele care provoacă oxidarea. Acest tip de procesare păstrează un nivel ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, care reprezintă beneficii clare pentru sănătate.

Metodele de procesare ale ceaiului verde diferă în funcție de tradițiile specifice ale diverselor regiunii din China, Taiwan, Japonia sau Sri Lanka.
Infuzia este de culoare galben-verzuie deschis și are un gust ușor ierbos.
Beneficiile lui pentru sănătate au fost studiate și recunoscute de cercetători.

Ceaiul negru este cel mai cunoscut tip de ceai, origfinar din China. Exista diverse varietati de ceai negru clasic, cunoscute in general dupa regiunea sau tara in care se cultiva (Darjeeling, Asam, Ceylon, China, etc), sau dupa retete consacrate de producere a lui (Earl Grey sau English Breakfast).

Ceaiul negru este obtinut prin procesarea frunzelor de ceai, pana la completa lor oxidare, rezultand un aspect mai închis la culoare si o aromă mai puternică.

Ceaiul negru se bucura de o larga apreciere in randul cunoscatorilor si iubitorilor de ceai, datorita aromei sale inconfundabile si continutului in minerale, vitamine si uleiuri esentiale. Continutul ridicat de cofeina (numita adesea si teina) care se elibereaza incet in corp face ca ceiaul negru sa fie recunoscut ca un bun inlocuitor al cafelei, avand in plus un efect energizant si reconfortant pe o perioada de timp mai indelungata decat cafeaua.

Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre toate ceaiurile. Se selecționează doar muguri nedeschiși ai plantei și frunze acoperite cu un puf argintiu, culeși de obicei dimineața devreme, înainte ca lumina soarelui să facă fotosinteză.

Ceaiul alb produce o infuzie foarte deschisă la culoare, textură catifelată și o aromă foarte delicată.

Ceaiul alb are un nivel de cofeină mai mic decât al ceaiului verde, însă cu un nivel de antioxidanți mai ridicat.

Ceaiul Rooibos, cunoscut și sub numele de ceai roșu de tufiș, este recoltat din planta cu același nume, originară din Africa de Sud. Pentru prepararea ceaiului sunt culeși doar lăstarii subțiri, fiind un ceai extrem de aromat, care nu conține cofeină.

Calitatea infuziei poate fi apreciată după culoarea sa: cu cât mai strălucitor și mai roșu, cu atât este mai bună calitatea ceaiului obținut.

Ceaiul Oolong este un ceai semi-oxidat (semi-fermentat), fiind foarte apreciat de cunoscătorii. În esență păstrează același mod de procesare ca și ceaiul negru, însă procesul de oxidare ( fermentare ) este realizat pentru un timp mai scurt. Astfel aroma lui depinde de priceperea și experiența maestrului de ceai, care întrerupe oxidarea exact la momentul potrivit.

Timpul de oxidare influențează aroma și aspectul ceaiului. O oxidarea mai lungă are ca rezultat un ceai Oolong mai închis la culoare, cu un gust mai asemănător cu al ceaiului negru, în timp ce o oxidare mai scurtă îl face mai asemănător cu ceaiul verde. Ceaiul Oolong are o culoare aurie sau maro deschis, cu o aromă fructată, fiind un ceai echilibrat între ceaiul verde și cel negru.

Ceaiul Pu-erh este un tip special de ceai care originar din provincia chineză Yunan și este cunoscut pentru aroma sa puternică. Ceaiul Pu-Erh, este obținut din frunze mari din planta Camellia Sinensis, în general din arbori de ceai sălbatic, unii vechi de sute de ani, mai degrabă decât din tufișuri cultivate.

Frunzele trec printr-un proces de fermentare (oxidare) și apoi sunt păstrate pentru maturizare. Ceaiul Pu-Erh este similar vinului, cu cât este mai vechi cu atât este mai bun…

Infuziile de fructe oferă o gamă de arome care le fac potrivite pentru întreaga familie. Fără cofeină sau arome amărui, cu un gust reconfortant dulce-acrișor, potrivite atât pentru verile călduroase, un ,,ice-tea” savurat într-o după-masă pe o terasă cât și pentru lunile reci, o băutură fierbinte și aromată savurată în fața unui șemineu. Infuziile de fructe te invăluie mereu într-o aromă delicată…

Răsfățați-vă cu o ceașcă de ceai. Ce zici de căpșuni dulci, zmeură acrișoară, mere în combinație cu lavandă sau petale de trandafir?

Ceaiul Oolong este un ceai semi-oxidat (semi-fermentat), fiind foarte apreciat de cunoscătorii. În esență păstrează același mod de procesare ca și ceaiul negru, însă procesul de oxidare ( fermentare ) este realizat pentru un timp mai scurt. Astfel aroma lui depinde de priceperea și experiența maestrului de ceai, care întrerupe oxidarea exact la momentul potrivit.

Timpul de oxidare influențează aroma și aspectul ceaiului. O oxidarea mai lungă are ca rezultat un ceai Oolong mai închis la culoare, cu un gust mai asemănător cu al ceaiului negru, în timp ce o oxidare mai scurtă îl face mai asemănător cu ceaiul verde. Ceaiul Oolong are o culoare aurie sau maro deschis, cu o aromă fructată, fiind un ceai echilibrat între ceaiul verde și cel negru.

Ceaiul Pu-erh este un tip special de ceai care originar din provincia chineză Yunan și este cunoscut pentru aroma sa puternică. Ceaiul Pu-Erh, este obținut din frunze mari din planta Camellia Sinensis, în general din arbori de ceai sălbatic, unii vechi de sute de ani, mai degrabă decât din tufișuri cultivate.

Frunzele trec printr-un proces de fermentare (oxidare) și apoi sunt păstrate pentru maturizare. Ceaiul Pu-Erh este similar vinului, cu cât este mai vechi cu atât este mai bun…