Despre noi

Teannese - lumea ceaiului, un proiect născut din pasiunea pentru ceai...

Povestea mea e simpla. Sunt o iubitoare de ceai, în urma cu aproape 2 ani am renuntat la slujba mea pentru a putea sa mă ocup de copii și de a-mi căuta un o activitate care să-mi aducă bucurie.

De mai bine de 10 ani am renuntat sa mai beau cafea în mod regulat și savurez această lumea fascinantă a ceaiului și a aromelor sale. Mirosul și aroma lui îmi aduce bucurie, încântare, un timp de răgaz.

În fiecare călătorie a mea căutam o ceainărie sau un magazin de ceai pentru a mai adăuga o nouă experiență. Și momentul în care am hotărât că vreau să fac asta a fost într-un magazin de ceaiuri din Paris.

Am făcut un curs online la o companie mare producătoare de ceai din Sri Lanka, care mi-a dat posibilitatea sa-mi insusesc multe cunostiinte despre planta din care se produce ceaiul, despre tipurile de ceai, despre modul de preparare, despre beneficiile ceaiului pentru sanatate.

Odata dobandite aceste cunostiinte, mi-au dat increderea sa caut, sa degust ceaiurile care mi-ar placea sa le comercializez.

ceainarie-paris
Magazin de ceai din Paris. Credit imagine John Weiss

Portofoliul actual ,,Teanesse” este rezultat dupa degustarea de mai bine de 100 de ceaiuri.

Ceaiurile sunt importate de la distribuitorii de ceai premium din Germania, companii care sunt verificate anual daca indeplinesc normele europene. Fiecare dintre ceaiuri importate sunt ambalate in loturi mici pentru a le asigura prospețimea. Ambalajele sunt de calitate superioara, de tip ,,stand-up” cu fermoar, pentru a putea pastra aroma ceaiului pentru un timp mai indelungat.

Savurarea si prepararea ceaiului necesita accesorii perfecte: căni, termometru pentru apă, timer pentru setarea timpului de preparare, filtre, etc. Am creat și o sectiune de cadouri, care imbina ceaiurile, accesorile si un „dulce” pentru un cadou accesibil. Ceaiul este o băutură sănătoasă, prietenoasă, nu e ceva sofisticat (chiar dacă în culturile orientale există multe ritualuri legate de ceai). Este o oportunitate de a petrece timp cu prietenii, colegii, familia, împreună în orice moment al zilei…

Vă oferim o gamă de ceaiuri provenite din planta de ceai Camellia Sinesis (cultivată în principal în Asia), ceai alb, ceai verde, ceai oolong, ceai negru și ceai Pu Erh cât ceai roiboos (original din Africa de Sud), ceai mate (originar din America de Sud), infuzii de fructe aromate și infuzii de plante relaxante din toată lumea.