Lemongrass-ul – o aroma proaspătă pe tot parcursul zilei

Ceai lemongrass - pentru sănătatea noastră

Lemongrass-ul – o aroma proaspătă pe tot parcursul zilei

Ce este Lemongrass?

Lemongrass, numită și iarba de lămâie sau citronella, originară din Africa, Asia sau Australia. Este o plantă înaltă, tulpinile pot ajunge până la 2 m înălțime.

Lemongrass-ul are o aromă proaspătă, de lămâie si o aromă de citrice.

Planta este utilizată atât ca plantă medicinală cât și ca plantă de gătit (condiment) – în special în bucătăria orientală, cât și în parfumuri. Uleiul esențial de lămâie este utilizat în aromoterapie pentru a împrospăta aerul, a reduce stresul și a îmbunătăți starea de spirit.

Lemongrass este, de asemenea, utilizat ca remediu popular pentru un somn liniștit, pentru a calma durerea și a spori imunitatea.

Una dintre cele mai populare modalități de a vă bucura de lemongrass este ceaiul.

Beneficii ceai lemongrass pentru sănătate

Consumul de ceai din lemongrass poate avea beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • Are proprietăți antioxidante

Potrivit unui studiu publicat în ,,Journal of Agriculture and Food Chemistry”, lemongrass-ul conține mai mulți antioxidanți, care pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi din corpul dvs. care pot provoca boli, cum ar fi sunt acidul clorogenic și izoorientina. Acești antioxidanți pot ajuta la prevenirea disfuncției celulelor din interiorul arterelor coronare.

  • Are proprietăți antimicrobiene

Lemongrass-ul poate ajuta la tratarea infectiilor orale si a cavităților, datorită proprietăților sale antimicrobiene. Potrivit unui studiu in vitro publicat in 2012 de Institutul National de Sanatate din Statele Unite, uleiul esențial de lămâie s-a dovedit că are abilitați antimicrobiene împotriva bacteriei Streptococcus mutans, cea mai întâlnită bacterie pentru cariile dentare.

  • Are proprietăți antiinflamatorii

Inflamațiile au un rol important în multe afecțiuni, inclusiv boli de inimă și accident vascular cerebral. Potrivit ,,Centrului pentru Cancer Memorial Sloan Kettering”, doi dintre principalii compuși din lemongrass, citral și geranial, sunt considerați responsabili de beneficiile sale antiinflamatorii.

  • Poate ajuta la promovarea unei digestii sănătoase

O ceașcă de ceai lemongrass este un remediu alternativ pentru stomacul iritat, crampele stomacale si alte probleme digestive. Un studiu din 2012 publicat de ,,Institutul National de sănătate” a arătat ca lemongrass-ul poate fi eficient si împotriva ulcerelor gastrice. Studiul a constatat ca uleiul esențial de frunze de lămâie poate ajuta la protejarea mucoasei stomacului împotriva deteriorării cauzate de aspirina sau etanol. Utilizarea regulată a aspirinei este o cauza frecventă a ulcerului gastric.

  • Poate acționa ca un diuretic

In lumea sănătății naturale, lemongrass-ul este un diuretic cunoscut. Un studiu din 2001, care a evaluat efectele ceaiului de lemongrass a arătat o activitate diuretică similară cu ceaiul verde, fără a provoca leziuni ale organelor sau alte efecte secundare.

  • Poate ajuta la reglarea colesterolului

Colesterolul ridicat vă poate crește riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Un studiu publicat în ,,Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & ResearchTrusted Source” a arătat că extractul de ulei de lemongrass a ajutat la scăderea colesterolului.

  • Poate ajuta în procesul de slăbire

Ceaiul de lemongrass este folosit ca un ceai de detoxifiere pentru a ajuta metabolismul și pentru a vă ajuta să slăbiți. Majoritatea cercetărilor cu privire la lemongrass si pierderea în greutate sunt anecdotice, nu științifice. Deoarece lemongrass-ul este un diuretic natural, este un ajutant în procesul de slăbire.

In general, înlocuirea băuturilor răcoritoare si a altor băuturi îndulcite cu zahăr din dieta dvs. cu ceaiuri din plante, cum ar fi lemongrass, vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbire. Cu toate acestea, nu ar trebui să beți ceai de lemongrass exclusiv. Încercați sa alternați cești de ceai de lămâie cu apă sau alte băuturi neîndulcite.

Cum se prepară?

Se toarnă 1 cană de apă clocotită (250 ml)  peste 1 până la 3 lingurițe de lemmongrass. Se infuzează pentru 7-10 minute.

Bucurați-vă de o ceașcă de ceai fierbinte sau adăugați cuburi de gheață pentru ,,Ice tea” delicios și răcoros.

Lemongrass - iarba de lamaie

Surse:

Share this post