Accesorile tradiționale pentru servirea ceaiului în China

accesorii ceai china

Accesorile tradiționale pentru servirea ceaiului în China

Un element inseparabil al artei ceaiului sunt vasele special concepute pentru servirea acestuia. Nu se poate pregăti ceaiul perfect fără instrumentele potrivite. Pentru ceremonia ceaiului este nevoie de accesoriile necesare pentru a asigura prepararea tradițională și atmosfera magică a întregii ceremonii. Obiectele trebuie să fie atât practice cât și estetice, combinația perfectă yin și yang. Instrumentele obligatorii sunt un un ceainic din porțelan, un ulcior / cană de ceai, o tavă de preparare, o linguriță, de obicei trei căni mici și o strecurătoare pentru ceai.

ceremonia ceaiului la nunta in china
Mirii oferă ceai invitaților la nuntă

Setul de ceai chinezesc de nuntă este folosit în ceremonia servirii ceaiului la nuntă, parte importantă din obiceiurile tradiționale chinezești care se desfășoară la asemenea ocazii. Setul este păstrat ca o amintire valoroasă a zilei căsătoriei. Părinții miresei vor plăti pentru setul de ceai parte din zestre. Mireasa îl poate folosi din nou la nunta propriei fiice, în viitor.

Există seturi de ceai în stil occidental cât și oriental, cele vestice fiind în prezent cele mai populare. Decorațiunile utilizate frecvent pe ustensilele de ceai sunt simbolul / ideograma nunții, dragonul și pasărea Phoenix, bujori stilizați sau alte motive florale și borduri aurii. Seturile de ceai pentru nunți nu includ nici zaharniță nici recipient pentru lapte sau frișcă. Ulciorul poate avea diverse mărimi dar este în general rotund sau oval. De obicei, setul este completat de patru cești și o tavă pentru servire.

Share this post