Ceaiul verde, cum ajută la slăbit

ceai verde pentru slabit

Ceaiul verde, cum ajută la slăbit

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi cunoscute; el este încărcat cu antioxidanți și diverși compuși vegetali care pot aduce beneficii sănătății.

Ceaiurile verzi, indiferent de aromă, conțin substanțe care vă pot ajuta să pierdeți grăsimea; în plus, frunzele de ceai conțin mulți compuși benefici metabolismului uman. Unul dintre compușii ceaiului verde este cofeina. Deși o ceașcă de ceai verde conține mult mai puțină cofeină (24–40 mg) decât o ceașcă de cafea (100–200 mg), totuși conține suficiente pentru a avea un efect ușor. Cofeina este un binecunoscut stimulent care s-a dovedit că ajută la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea performanțelor exercițiilor fizice în numeroase studii științifice.

Un alt beneficiu major al ceaiului verde este conținutul său de antioxidanți. Studiile arată că consumul unei cești de ceai verde crește în mod semnificativ cantitatea de antioxidanți din sânge. Această băutură sănătoasă este încărcată cu mai multe tipuri de antioxidant din familia catehinelor. Cel mai important dintre acestea este galatul de epigalocatechină (EGCG), o substanță care poate stimula metabolismul.

Pentru a arde grăsimea, corpul nostru trebuie mai întâi să o descompună în celule grase pe care să le dirijeze către fluxul sanguin. Studiile pe animale sugerează că compușii activi din ceaiul verde pot ajuta acest proces prin creșterea efectelor unor hormoni de ardere a grăsimilor, cum ar fi noradrenalina. Principalul antioxidant din ceai, cgalatul de epigalocatechină poate ajuta la inhibarea unei enzime care descompune hormonul norepinefrină. Când această enzimă este inhibată, cantitatea de norepinefrină crește, favorizând descompunerea grăsimilor. În cele din urmă, celula de grăsime descompune mai multe grăsimi, care sunt eliberate în fluxul sanguin pentru a fi utilizate ca energie de către celule precum celulele musculare.

Share this post