Ceai alb, nivel maxim de antioxidanți

Ceai alb

Ceai alb, nivel maxim de antioxidanți

Ceaiul alb este cel mai puțin procesat dintre toate ceaiurile obșinute din planta Camellia sinensis. Se selecționează doar muguri nedeschiși ai plantei și frunze acoperite cu un puf argintiu, culeși de obicei dimineața devreme, înainte ca lumina soarelui să facă fotosinteză.

Doar ce mai experimentați culegători de ceai culeg muguri plantei. Culegere necesită blândețe pentru a evita deterioarea mugurului, ceea ce ar produce fermentarea și astfel mugurul devine amar.

Un singur culegător de ceai poate recolta de obicei 200 – 250 de grame de muguri în fiecare zi, în timp ce  în mod normal ar culege de obicei 16-20 kg de ceai.

Deaorece nu este procesat ceaiul alb păstrează o cantitate mare de polifenoli, în special catehine. Conținutul de catehină este asociat cu activitatea antioxidantă astfel ceaiul alb prezintă proprietăți antioxidante puternice. Mai multe studii medicale au investigat beneficiile ceaiului alb în procesele asociate stresului oxidativ.

Ceaiul alb are beneficii terepeutice și de prevenție în probleme de obezitate, cancer, boli neurodegenerative, diabet zaharat, boli cardiovasculare și disfuncții ale fertilității.

Ceaiul alb este unul din cele mare rare ceaiuri, foarte apreciat în ultimul deceniu de lumea ociidentală.

ceai alb sweet-raspberry
Ceai alb Sweet Raspberry

Share this post